Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Vegan namaz u patlidžanu

Vegan namaz u patlidžanu

ZoriZori
Guru
8932865k
Vegan namaz u patlidžanu
Fotografije: Zori
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Stavite ovaj namaz na sto i broj vegana će se naglo povećati"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 600 g
  • beli luk - 2 čena
  • sirće - 1 - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • peršun - 1/4 vezice
  • so - po ukusu
  • ljuta paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere, osuši, ali ne ljušti se i ne sklanja mu se drška, ispeče se sa svih strana na dobro zagrejanom šporetu.

Ostavlja se da se ohladi, oljušti se blago samo gornji deo i nožem se rascepi.

Pomoću noža ili viljuške se ustini sredine patlidžana, ali se ne probija koža odozdo i sa strane.

Posipa se solju po ukusu, namvljenom ljutom paprikom (bez semenki), usitnjenim čenovima belog luka, peršunom, sirćetom i maslinovim uljem.

Meša se blago i servira se odmah ili ohlađen nekoliko sati u frižideru.

Namaz se garnira sa kriškama paradajza, začinjenim maslinovim uljem, solju, belim lukom i peršunom.

Dobro je da se ovaj ukusan vegetarijanski namaz servira sa obilnom količinom prepečenog hleba.

Vegan namaz u patlidžanu je mnogo ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: