Način pripreme
Viljuškom se umuti jaja, dodaje se toplo sveže mleko, so, soda za hleb i pomoću brašna se zamesi srednje meko testo.
Ostavlja se da odstoji 20 minuta, pokriveno krpom.
Oblikuje se fitilj, iseče se na 12 jednakih delova. Svaki deo se razvija u malu okruglu pogačicu veličine tanjirića od kafe.
Stavlja se u jednu polovinu malo namrvljenog sira, kraj se blago maže vodom i presavija se pogačica na pola, spaja se, a posle se pritiska viljuškom.
Kada se pripreme sve male pogačice za doručak, zagrevamo ulje u uskoj i dubokoj posudi, smanjuje se na četvrti stepen od šest i prži se dok ne postane zlatasto.
Izvadi se na salvetu da upije masnoću.
Sjajne piroške sa sirom za doručak, nadute kao baloni i sjajne su.
Sa nadevom možete da improvizujete, da dodate sastojke po vašem ukusu.
Jednostavne, brze i ukusne pogačice bez kvasca! Prijatno!