Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjeći kotleti sa koricom od začinskog bilja i parmezana

Jagnjeći kotleti sa koricom od začinskog bilja i parmezana

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Jagnjeći kotleti sa koricom od začinskog bilja i parmezana
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
48 min.
Porcije
2
"Aromatični kotleti sa hrskavom koricom. Pravo uživanje za čula!"

Potrebni sastojci

  • Za kotlete
  • jagnjeće meso - 2 komada, leđa sa po 4 rebra
  • so - po ukusu
  • biber
  • maslinovo ulje
  • Za koricu
  • hleb - 2 kriške, prepečen
  • parmezan - 1/2 šolje
  • peršun - 3 kašike
  • majčina dušica - 3 kašike
  • ruzmarin - 1 kašika
  • nana - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • senf - 2 kašike, dižonski
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite višak masnoće sa jagnjećih kotleta i možete ogoliti kost za lepši izgled ako želite.

Kotlete kuvajte cele da sačuvate sokove. Začinite ih solju i biberom.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na jakoj vatri. Pecite kotlete 2-3 minuta dok ne porumene.

Prebacite ih u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

U međuvremenu napravite koricu.

Stavite prepečeni hleb, začinsko bilje i parmezan u blender. Blendirajte dok se sve dobro ne sjedini i ne pretvori u fine zelene mrvice. Dodajte kašiku maslinovog ulja i ponovo uključite blender.

Izvadite pleh sa kotletima iz rerne. Premažite ih senfom. Vrlo dobro uvaljajte u mešavinu parmezana i začinskog bilja. Rukama zalepite što više korice na njih.

Pustite da meso odstoji nekoliko minuta. Vratite u rernu i završite pečenje na oko 5 minuta. Nakon što ih izvadite iz rerne, ostavite ih da odmaraju 5 minuta, a zatim ih isecite. Poslužite uz prilog za jagnjetinu po izboru.

Jagnjeći kotleti sa koricom od začinskog bilja i parmezana su spremni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: