Način pripreme
Od brašna, maslaca, šećera, prstohvata soli i vanile počnite da mesite testo. Mešajte prvo viljuškom, pa rukama, pokušavajući da ga umesite brzo zbog maslaca.
Čim dobijete glatko homogeno testo, umotajte ga u providnu foliju i stavite na 15 minuta u frižider.
Zatim ga razvaljajte i prebacite u podmazan kalup, pažljivo oblikujući testo i sa strane kalupa da formirate zidove.
Testo premažite gustim slatkom od malina, toliko da ga prekrije i pecite 10-12 minuta u ugrejanoj rerni na 190 stepeni.
Očišćene maline stavite u šerpu sa šećerom. Pustite ih da se kuvaju dok se njihov sos malo ne zgusne i postepeno razblažite vrelom vodom, mešajući.
Uklonite sa vatre i rastvorite nabrekli želatin, lagano mešajte dok se ne rastvori.
Ostavite mešavinu od malina da se ohladi i pre nego što počne da se želira, prelijte je preko ispečene kore. Ostavite laki tart sa malinama u frižideru nekoliko sati pre serviranja.