Način pripreme
U posudi pomešamo brašno, šećer i vanilu.
Istopimo maslac i dodajemo ga.
Razmesimo rukama dok se ne dobiju mrvice od maslaca.
Pokrivamo kalup za tart papirom za pečenje i sipamo mrve.
Zagladimo i pritiskamo kašikom kako bismo oblikovali osnovu tako što treba da dostignemo i visinu zidova.
Stavljamo u frižider na sat vremena.
Mutimo jaja sa šećerom. Dodajemo maskarpone sir, sitni sir, tečnu pavlaku i vanilu. Pomešamo i sipamo na ohlađenu osnovu.
Pečemo ukusni voćni tart na 160°C 50 minuta.
Vadimo da se ohladi, i zatim ga stavljamo u frižider na 24 sata.
Serviramo laki tart sa svežim trešnjama tako što kada odsečemo komad i stavimo ga u tanjir, odozgo ređamo prepolovljenje trešnje očišćene od koštica.
One su tako sveže i lepe.