Način pripreme
Kod kuće obožavamo pice. Zato unapred pripremamo domaće testo za picu, delimo ga na porcije i zamrzavamo ga u zamrzivaču, dobro upakovanog u foliju.
Prethodno veče vadim koliko mi je potrebno i ostavljam ga u pokrivenoj posudi podmazanoj uljem u donjem delu frižidera kako bi se postepeno odmrzavalo.
Ujutru već odmrznuto testo premesim još jednom na nabrašnjenoj radnoj površini, delim na dva dela i oklagijom razvijam dve pice srednje veličine. Prebacujem svaku u nauljenu tepsiju posutu brašnom, uključujem rernu da se zagreje na MAX i pripremam nadev.
Pomešamo paradajz pire sa jednom supenom kašikom maslinovog ulja i presovanim čenom belog luka i premazujemo pice ostavljajući rubiće nenamazane. Sečemo na pravougaone komade ćureću šunku i ređamo odozgo, na nju stavljamo topljeni sir isečen na kružić.
Operemo sveže pečurke, skidamo panjiće (samo ako su krupnije, ako su sitnije, ostavljamo ih), sečemo na kolutove i takođe ređamo na pice. Odozgo posipamo kukuruzom, crnim bibeom, pstohvatom origana i bosiljkom.
Prskalicom naprskamo pice maslinovim uljem i pečemo u zagrejanoj rerni na MAX (prema mogućnostima rerne), na srednjoj rešetci i sa uključenim ventilatorom dok ne bude gotovo.
Serviramo Domaće pice za doručak, poslužene sa sveže ceđenim voćnim sokom i aromatičnom vrućom kafom.