Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Domaća pica za doručak

Domaća pica za doručak

ZoriZori
Guru
7292375k214
Domaća pica za doručak
Fotografije: Zori
1 / 3
02/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Najviše volimo sami da pravimo pice, zato što su tako najukusnije!"

Potrebni sastojci

  • testo za picu - otprilike 400 g, domaće (zamrznuto)
  • paradajz pire - 5 supenih kašika
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
  • šunka - 300 g, ćureća (ili dimljeni pileći file)
  • topljeni sir - 200 g
  • pečurke - 150 g
  • kukuruz - 5 supenih kašika (iz konzerve)
  • crni biber
  • bosiljak - 2 prstohvata (suvi)
  • origano - 2 prstohvata (suvi)
  • brašno - za posipanje
  • ulje - za podmazivanje tepsije
* merne jedinice

Način pripreme

Kod kuće obožavamo pice. Zato unapred pripremamo domaće testo za picu, delimo ga na porcije i zamrzavamo ga u zamrzivaču, dobro upakovanog u foliju.

Prethodno veče vadim koliko mi je potrebno i ostavljam ga u pokrivenoj posudi podmazanoj uljem u donjem delu frižidera kako bi se postepeno odmrzavalo.

Ujutru već odmrznuto testo premesim još jednom na nabrašnjenoj radnoj površini, delim na dva dela i oklagijom razvijam dve pice srednje veličine. Prebacujem svaku u nauljenu tepsiju posutu brašnom, uključujem rernu da se zagreje na MAX i pripremam nadev.

Pomešamo paradajz pire sa jednom supenom kašikom maslinovog ulja i presovanim čenom belog luka i premazujemo pice ostavljajući rubiće nenamazane. Sečemo na pravougaone komade ćureću šunku i ređamo odozgo, na nju stavljamo topljeni sir isečen na kružić.

Operemo sveže pečurke, skidamo panjiće (samo ako su krupnije, ako su sitnije, ostavljamo ih), sečemo na kolutove i takođe ređamo na pice. Odozgo posipamo kukuruzom, crnim bibeom, pstohvatom origana i bosiljkom.

Prskalicom naprskamo pice maslinovim uljem i pečemo u zagrejanoj rerni na MAX (prema mogućnostima rerne), na srednjoj rešetci i sa uključenim ventilatorom dok ne bude gotovo.

Serviramo Domaće pice za doručak, poslužene sa sveže ceđenim voćnim sokom i aromatičnom vrućom kafom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: