Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorba od jagnjeće glave

Čorba od jagnjeće glave

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Čorba od jagnjeće glave1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Aromatička čorbica sa jagnjećom glavom, idealan izbor, pa čak i za doručak!"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1 ili 2 jangnjeće glave
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • maslac - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • jaja - 1 - 2 komada
  • sirće - 1 kašika
  • biber
  • so
  • peršun - sitno iseckan, za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće glave se kuvaju dok ne budu gotove, pa se nakon toga uklanjaju kosti.

Sitno iseckan luk propržite u zagrejanom maslacu i dodajte brašno, pa zatim razredite zapršku i dodajte oceđeni bujn i jagnjetinu.

Stavite da se kuva nekih 10 minuta i sklonite sa vatre. Dodajte zapršku od umućenih jaja, kiselog mleka i sirćeta.

Čorbu od jagnjeće glave poslužite sa biberom i sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: