Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Supa od jagnjeće glave

Supa od jagnjeće glave

Supa od jagnjeće glave
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Znate da nećete naći ukusniju supu od ove od jagnjećih glavica, zar ne? Jedite sa zadovoljstvom, podelite i komentaršite"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće glave - 2 kom
  • mladi luk - 6 strukova
  • paradajz - 2 kom.
  • paprike - 2 kom.
  • ljute papričice - 1 kom
  • čubar - i kašičica
  • nana - 3 struka
  • ulje - 100 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 1, 5 l
  • peršun - 1 veza
  • jaja - 2 kom
  • kiselo mleko - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo glave, očistmo od kostiju i isčemo na sitno (uključujući i mozak).

Propržimo blago luk, paprike i paradajz. Dodajemo meso i nakon oko 5 minuta vodu i mleko.

Kuvamo oko 30 minuta, dodajemo začine, promešamo i nakon 1-2 minuta dodajemo peršun isečen na sitno.

Nakon što se blago ohladi začinjavamo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: