Način pripreme
Paradajz, kobasicu i šunku isecite na komade. Krastavac oljuštite i isecite na kolutove. Crveni luk iseckajte na sitno i pomešajte sa pasuljem, ljutenicom, biberom i solju po ukusu.
Kupus sitno narendajte u posebnoj posudi zajedno sa šargarepom i lagano ga utrljajte sa malo soli i sirćeta po ukusu.
Crvene paprike oljuštite i pospite belim lukom, solju i sirćetom. Kuvani krompir se oljušti i iseče na kockice. Začinite solju, sirćetom i uljem.
Ređajte salatu na veliki tanjir ili na dva prema broju gostiju koje očekujete: u sredinu stavite kupus i šargarepu, sa obe strane suprotno jedno od drugog paradajz i krastavac, gomilicu kjopoolua, mlečnu salatu, krompir salatu i salatu od pasulja.
Sa strane poređajte kobasicu i šunku. Dodajte cele pečene paprike.
Mlečnu salatu i kjopoolu pospite sa malo belog luka i mlevenih oraha, a ceo tanjir sitno seckanim peršunom.
Odlično meze ukrasite maslinama.
Asorti salata za bilo koje piće je spremna.