Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Predjelo asorti

Predjelo asorti

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221334k95
Predjelo asorti
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 5
16/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Jedinstveno predjelo, koje će vas sigurno naterati da propustite glavno jelo"

Potrebni sastojci

  • hleb - 2 kriške
  • sir - 50 g
  • kisela pavlaka - 1 kašika
  • jaja - 1 komad
  • ulje
  • pršuta - 50 g
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Kriškama hleba uklonite koru i pomoću prstena isecite sredinu hleba, tako da napravite male zalogaje. Umutite jaje. Umočite kriške hleba u jaje i ispržite ih u vrućem ulju.

Izvadite isprženi hleb na roštilj. Sir izgnječite i pomešajte ga sa kiselom pavlakom. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Pohovani hleb poređajte u tanjir.

Na svaku komadić hleba stavite smesu od sira. Preko poređajte listić pršute. Ukrasite zelenim listićima peršuna. Između komadića hleba stavite isečenu pršutu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: