Način pripreme
Očistite povrće. Luk isecite na sitno, tikvice na kockice, a pečurke na polumesece. Meso isecite na komade veličine zalogaja i začinite solju i biberom.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri na šporetu.
Pržite meso oko 10 minuta, povremeno mešajući. Izvadite meso i prebacite ga u posudu pokrivenu folijom.
Na istoj masnoći propržite luk i pečurke. Posle oko 5 minuta dodajte tikvice.
Nakon što se povrće prži oko 10 minuta, dodajte pirinač.
Kuvajte oko 5 minuta, mešajući. Dodajte bujon i smanjite temperaturu na nisku.
Vratite meso i ostavite pirinač u tiganju da provri, povremeno mešajući, dok se pirinač ne skuva ili oko 20-30 minuta.
Svinjetina sa pirinčem, pečurkama i tikvicama u tiganju je spremna.