Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač na tiganju»Svinjetina sa pirinčem, pečurkama i tikvicama u tiganju

Svinjetina sa pirinčem, pečurkama i tikvicama u tiganju

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjetina sa pirinčem, pečurkama i tikvicama u tiganju3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Evo šta da skuvate od svinjskog vrata, pečuraka, pirinča i tikvica!"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g (vrat)
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 300 g
  • tikvice - 250 g (1 velika tikvica)
  • pirinač - 150 g
  • so
  • biber
  • ulje - 4 kašike
  • bujon od pečuraka - 450 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće. Luk isecite na sitno, tikvice na kockice, a pečurke na polumesece. Meso isecite na komade veličine zalogaja i začinite solju i biberom.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri na šporetu.

Pržite meso oko 10 minuta, povremeno mešajući. Izvadite meso i prebacite ga u posudu pokrivenu folijom.

Na istoj masnoći propržite luk i pečurke. Posle oko 5 minuta dodajte tikvice.

Nakon što se povrće prži oko 10 minuta, dodajte pirinač.

Kuvajte oko 5 minuta, mešajući. Dodajte bujon i smanjite temperaturu na nisku.

Vratite meso i ostavite pirinač u tiganju da provri, povremeno mešajući, dok se pirinač ne skuva ili oko 20-30 minuta.

Svinjetina sa pirinčem, pečurkama i tikvicama u tiganju je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: