Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa pirinčem, zeljem i pečurkama

Svinjetina sa pirinčem, zeljem i pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Svinjetina sa pirinčem, zeljem i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Doktor je rekao da jedemo povrće, zato smo pripremili ovo odlično jelo od povrća, koje smo posuli sa malo svinjetine za miris"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, za kuvanje
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • zelje - 200 g (zamrznuto)
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
  • ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na komade srednje veličine, stavite u šerpu sa malo pirinča i vode da se dinsta. Pospite sa malo soli i kad se meso skuva, izvadite ga i na njegovo mesto stavite očišćene i sitno isečene luk i šargarepu.

Kad omekšaju dodajte pečurke, isečene na kriške. Kad omekšaju dodajte odmrznuto zelje. Povrće promešajte, pospie alevom paprikom, ponovo promešajte i nakon toga dodajte paradajz.

Pirinač operite i sipajte u povrće. Sipajte još jednu šolju vode i kad je pirinač upije sipajte još dve čaše. Jelo začinite solju i biberom.

Meso vratite u šerpu, temperaturu smanjite i kuvajte dok pirinač ne provri.

Gotovo jelo pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: