Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Džambalaja sa piletinom i čorizom

Džambalaja sa piletinom i čorizom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Džambalaja sa piletinom i čorizom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
06/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Džambalaja - aromatična magija sa piletinom i čorizom. Obavezno probajte ovo jelo"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 450 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada (pečene i oljuštene)
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • čorizo - 150 g (ili druga začinjena kobasica po želji)
  • kadžun - mešavina od 1 kašičice aleve paprike, 1 kašičice tucane ljute paprike, 1 kašičice sušenog bosiljka, 1 kašičice mlevenog kima i 1/2 kašičice bibera
  • pirinač - 250 g
  • paradajz - 400 g (1 konzerva iseckan na kockice)
  • bujon - 500 ml pileći
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u velikom, dubokom tiganju na umerenoj temperaturi i pržite prethodno isečenu piletinu do zlatne boje ili oko 8-10 min.

Izvadite komadiće piletine i pržite luk isečen na kockice dok ne omekša, oko 4 minuta.

Dodajte paprike, isečene na trakice, mleveni beli luk, iseckani čorizo i začin kadžun. Kuvajte, neprestano mešajući, oko 5 minuta.

Vratite komade piletine, dodajte pirinač, paradajz isečen na kockice i pileći bujon. Dobro promešajte i pokrijte poklopcem.

Kuvajte dok pirinač ne bude spreman oko 20-25 minuta.

Džambalaja sa piletinom i čorizom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: