Način pripreme
Prvo pripremamo gvakamole sos:
Iscedimo limun. Oljuštimo luk i veoma sitno iseckamo. Avokado isečemo na dve polovine i vadimo košticu. Uz pomoć kašike vadimo unutrašnjost.
Oljuštimo kožicu paradajza. Oljuštimo beli luk i izgnječimo, može u avanu ili presom. Viljuškom izgnječimo avokado i paradajz.
Dodajemo maslinovo ulje, limun, luk, beli luk i dobro promešamo sastojke. Ako želite da bide pikantnije, možete dodati malo ljute paprike.
Nastavljamo sa pripremom burita:
Krompir operemo, kuvamo 20-25 minuta. Kad bude gotov i hladan, oljuštimo ga. Isečemo na kockice.
U ugrejanom tiganju sa malo ulje ispržimo jaja, pravimo kajganu i dodajemo krompir da se i on proprži.
Namažemo tortilje kiselim mlekom - po 1 supena kašika svaka. Ređamo po tri kriške čoriza u svaku tortilju. Preko čoriza stavljamo krompir i jaja.
Izmrvimo sir odozgo, stavljamo gvakamole i uvijamo. Preko tortilje za dekoaciju 1 supena kašika kiselog mleka i odozgo od domeće pripremljenog gvakamole sosa.