Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burito»Burito sa jajima, krompirom, čorizom i domaće pripremljenim gvakamole sosom

Burito sa jajima, krompirom, čorizom i domaće pripremljenim gvakamole sosom

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Burito sa jajima, krompirom, čorizom i domaće pripremljenim gvakamole sosom
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
47 min.
Porcije
3
"Ako stvarno želite ukusnu meksičku kuhinju, pripremite kod kuće ovaj odličan burito"

Potrebni sastojci

  • tortilje - 3 komada
  • krompir - 3 komada
  • čorizo - 9 kriški
  • kiselo mleko - 100 g 4.5% mlečne masti
  • jaja - 3 komada
  • sir - 150 g
  • sastojci za gvakamole sos
  • avokado - 2 komada, zreo
  • paradajz - 1 komad, mek
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • limun - 1/2
  • so - po ukusu
  • luk - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo gvakamole sos:

Iscedimo limun. Oljuštimo luk i veoma sitno iseckamo. Avokado isečemo na dve polovine i vadimo košticu. Uz pomoć kašike vadimo unutrašnjost.

Oljuštimo kožicu paradajza. Oljuštimo beli luk i izgnječimo, može u avanu ili presom. Viljuškom izgnječimo avokado i paradajz.

Dodajemo maslinovo ulje, limun, luk, beli luk i dobro promešamo sastojke. Ako želite da bide pikantnije, možete dodati malo ljute paprike.

Nastavljamo sa pripremom burita:

Krompir operemo, kuvamo 20-25 minuta. Kad bude gotov i hladan, oljuštimo ga. Isečemo na kockice.

U ugrejanom tiganju sa malo ulje ispržimo jaja, pravimo kajganu i dodajemo krompir da se i on proprži.

Namažemo tortilje kiselim mlekom - po 1 supena kašika svaka. Ređamo po tri kriške čoriza u svaku tortilju. Preko čoriza stavljamo krompir i jaja.

Izmrvimo sir odozgo, stavljamo gvakamole i uvijamo. Preko tortilje za dekoaciju 1 supena kašika kiselog mleka i odozgo od domeće pripremljenog gvakamole sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: