Način pripreme
Za ovaj mlečni namaz koristite samo listove od 2 struka bosiljka. Operite ih dobro i osušite.
Očistite i dva čena belog luka i naseckajte ih na sitno.
U posudu blendera ubacite listove bosiljka, beli luk, maslinovo ulje, sveži sir i kravlji sir.
Uključite blender i meljite dok ne dobijete glatku smesu. Probajte i ako je neophodno, dodajte so po ukusu.
Oljuštite i nasecite paradajz na kolutove.
Očistite papriku od semenki i naseckajte je na kolutove debljine oko 1 cm.
U odgovarajuću posudu stavite kolut paradajza, a preko njega papriku. Malom kašičicom uzmite od namaza i napunite papriku.
Na kraju stavite po jedan list svežeg bosiljka i prelijte sa malo maslinovog ulja.
Razume se, ovaj omiljeni namaz može da se posluži i sa prepečenim kriškama hleba.
Prijatno uz ovaj ukusni namaz sa bosiljkom!