Sudži alva

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k62
Sudži alva
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
10/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Od domaće Sudži alve nema ukusnije"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 150 g
  • bademi - 50 g, sirovi
  • indijski orah - 50 g, sirov
  • griz - 120 g
  • kardamon - 10 komada, mahune
  • sveže mleko - 250 g
  • smeđi šećer - 80 g
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte sveže mleko zajedno sa šećerom i vanilom.

Narežite orašaste plodove na velike komade. Lagano ih propržite na suvom tiganju.

Uklonite semenke kardamona iz mahuna i sameljite ih u avanu.

U vatrostalnoj posudi zagrejte maslac i čim se otopi sipajte griz.

Dobro mešajte oko 5 minuta. Vatra ne bi trebalo da bude prejaka, podesite je na srednju do nisku.

Dodajte orašaste plodove i izmrvljeni kardamom. Ponovo promešajte mešavinu za alvu.

Sipajte zaslađeno mleko i mešajte dok se griz alva ne zgusne.

Sipajte i poravnajte Sudži alvu u odgovarajuću posudu.

Sačekajte da se potpuno ohladi i dovoljno stegne.

Isecite na komade i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: