Griz-alva

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
488
375
Griz-alva
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 2
22/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
"Jednostavni desert, koji nas podseća na detinjstvo - čudesna griz-alva"

Potrebni sastojci

  • griz - 250 g
  • šećer - 350 g
  • šećer - 5 kašika
  • voda - 625 ml
  • maslac - 125 g
  • vanila - 2 kesice
  • tečna čokolada - 100 g, za ukras
  • orasi - 50 g, mleveni, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu, šećer i vanilu promešajte dok ne dobijete hladni šećerni sirup.

U tiganj sa teflonskim pokrivačem stavite maslac. Ugrejte ga i kada se istopi dodajte griz, pa mešajte dok ne dobije boju svetlog peska.

Dodajte 5 kašika šećera i mešajte stalno, dok ne dobijete svetli karamel. Dodajte šećerni sirup i mešajte dok se griz ne skuva.

Vruću griz-alvu sipajte u posudu, koju ste prethodno nakvasili hladnom vodom. Lagano poravnajte i ohladite.

Kada se griz-alva potpuno ohladi nasecite je na komade i ukrasite po želji mlevenim orasima i tečnom čokoladom.

Može da bude i bez oraha, pitanje je ukusa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: