Gadžar alva

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k62
Gadžar alva
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
19/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Sledeći put kada budete gledali indijske serije, prirpemite ovaj predivan indijski desert - utopićete se u orijenralnu atmosferu još više"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 kg
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - 700 ml
  • orašasti plodovi - 50 g, sirovi, po izboru
  • kardamon - 1p rstohvat, mleven
  • maslac - 1 supena kašika
  • kokosovo brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite šargarepe, operite i izrendajte na najtanjoj strani rendeta.

U tiganju ugrejte maslac i dodajte šargarepu. Pržite oko 5 minuta.

Nakon toga dodajte i sveže mleko, promešajte i ostavite na tihoj vatri sa poklopcem.

Nakon toga dodajte miks orašastih plodova.

Sipaje i šećer i kardamon, promešajte.

Dinstajte još oko 10 minuta ili dok alva ne počne da se odlepljuje od ivica posude.

Servirajte indijski desert, odozgo pospite kokosovim brašnom. Za veći efekat koristite kalupe prilikom serviranja.

Gadžar alva je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Previse mleka
10.09.2022 19:58
Anonimni
Anonimni
Uopste se ne odvaja, kuvala sam ga sat Previse Nista narocito, steta kardamoma
10.09.2022 19:57