Način pripreme
Mutimo jaja i šećer u posudi, dok se ne dobije vazdušast krem. Dodajemo brašno, so, vanilu i prašak za pecivo. Nastavljamo da mutimo dok se ne dobije homogena smesa.
Stavljamo list papira za pečenje u veliku pravougaonu tepsiju. Premazujemo ga sa malo ulja. Odozgo sipamo smesu i izravnamo.
Zagrevamo rernu na 160 °C i pečemo koru otprilike 15 minuta dok blago ne porumeni.
Ostavljamo koru za tortu da se ohladi i sečemo je na dva jednaka dela kroz dužu stranu. Stavljamo dva dela jedan na drugi i oštrim nožem sečemo neravne krajeve i izravnamo. Ostavljamo obe kore sa strane.
Izgnječimo maline u kaseroli, dodajemo vodu i šećer i prokuvamo na 4-5 minuta. Sklanjamo i ostavljamo da se ohladi. Nakon toga procedimo sirup kroz cediljku pitiskajući odozgo, kako bi iscurela maksimalna količina tečnosti.
Ravnomerno prelivamo obe kore gotovim sirupom od malina. Ostavljamo ih tako na 10-15 minuta kako bi sirup dobro upio.
Mutimo pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom. Rastvorimo želatin u vodi, ostavljamo ga na 2-3 minute da nabubri i nakon toga ga zagrevamo na vodenoj pari, kako bi se istopio.
Sipamo ga u umućenu pavlaku i dobro mešamo. Odmah premazujemo jednu prelivenu koru ovim kremom i izravnamo.
Pažljivo stavljamo drugu koru odozgo sa prelivene strane ka gore. Ako je potrebno, zagladimo sa strane špatulom ili nožem.
Stavljamo tortu sa pavlakom u frižider na 20 minuta.
Istopimo belu čokoladu sa maslacem, šećerom u prahu i mlekom na vodenoj pari, postepeno mešajući. Ostavljamo na 1 minutu da se ohladi.
Vadimo tortu sa malinama i pažljivo premazujemo odozgo glazurom. Odmah zagladimo i odozgo ukrašavamo malinama, pre nego što se stegla glazura i kako bi one mogle dobro da se zaglade.
Stavljamo u frižider na 24 sata, bilo bi dobro da torta bude stavljena u kutiju za torte ili barem da bude pokrivena nečim kako bi ostala sočna i da se ne bi sušila.
Naša domaća torta sa malinama je gotova.