Način pripreme
Zagrejte vodu i u njoj rastvorite kvasac i šećer. Ostavite 15 minuta.
Prosejte brašno zajedno sa solju. Napravite udubljenje u brašnu. Rastvorite sodu u kiselom mleku.
Sve proizvode dodajte u brašno, bez kačkavalja i maslaca. Odvojite jedno žumance za premazivanje pogačica.
Umesite mekano i nelepljivo testo. Naseckajte kačkavalj i maslac.
Ne čekajući da testo naraste, podelite ga na 14-16 jednakih loptica. Svaku razvucite rukama, stavite po parče maslaca i kačkavalja i formirajte pogačicu.
Podmažite pleh sa malo ulja i poređajte pogačice. Pustite ih da narastu 30 minuta.
Zatim pomešajte žumance sa 1 kašikom ulja i premažite pogačice. Pospite ih susamom.
Pogačice sa kačkavaljem i susamom pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno!