Način pripreme
Prosejte brašno i dodajte so u njega, promešajte i napravite udubljenje.
U polovini mlakog mleka rastvorite šećer i kvasac, dodajte 1 supenu kašiku brašna. Promešajte i stavite na toplo da kvasac nadođe.
U udubljenje dodajte med i rastopljen masaca topao (da ne bude vreo), mlako mleko i kvasac. Zamesite ne mnogo meko testo.
Pokrijte testo streč folijom i ostavite na toplom 30 minuta.
U šerpu stavite vodu sa provri, zajedno sa solju i sodom. Od testa napravite jednake i glatke loptice. Svaku lopticu stavite u ugrejanu vodu na 30 sekundi i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i posut susamom.
Poređane loptice (na razmaku jedna od druge) ponovo pospite susamom i napravite proreze oštrim nožem na 2 ili 3 mesta. Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite (bez nadolaženja) dok ne budu gotove, proverite drvenim štapićem.