Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gjozleme»Okrugle Đuzleme

Okrugle Đuzleme

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Okrugle Đuzleme
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Još tople ove đuzleme namažite maslacem i poslužite sa svim što poželite"

Potrebni sastojci

  • sveži kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 2 supene kašike
  • voda - 200 ml, mlaka
  • brašno - 350 g
  • sir - 150 g
  • kravlji maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se aktivirao u posudici sa mlakom vodom i šećerom. Ostavlja se na toplom dok se ne aktivira.

Brašno se prosejava i u njega se dodaje aktivirani kvasac. Umesi se srednje tvrdo testo.

Ostavlja se da nadođe na toplom, nakon čega se deli na šest lopti.

Svaka lopta se razvija, premazuje se maslacem i posipa se siom.

Uvija se u rolat, nakon toga u puža i ponovo se blago razvija.

Đuzleme se peku u nauljenom tiganju i sa obe strane na srednje visokoj temperaturi.

Kada se ispeku, još tople okrugle đuzleme se ponovo premazuju maslacem i spemne su za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: