Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Punjene okrugle tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem

Punjene okrugle tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Punjene okrugle tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: Doni Niki
1 / 4
10/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Punjene okrugle tikvice - lepe, efektne i ukusne"

Potrebni sastojci

  • tikivce - 5 komada, okrugle
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 60 ml
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • mleveno meso - 300 g
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu, odseku se poklopci i izdube se pažljivo malom kašikom. Stavljaju se u šerpu sa vodom i blanširaju se 10 minuta. Unutrašnjost tikvica se seče na sitno.

U šerpi se zaprže sitno isečen luk, beli luk i narendana šargarepa sa uljem.

Nakon toga se dodaje sredina tikvica, pirinač opran kroz nekoliko voda i meša se dok se pirinač ne zapeče (oko 3-4 minuta). Dodaje se mleveno meso prethodno razmućeno sa malo vode.

Zaprži se kratko sa svim ostalim sastojcima i začinjava se nabrojanim začinima.

Doliva se topla voda - oko 3 šolje i ostavlja se da se krčka dok pirinač ne bude polugotov. Posipa se peršunom.

Gotovim nadevom se pune tikvice, poklapaju se poklopcima, sipa se šolja vode u posudu za pečenje u kojoj će se peći tikvice, i stavljaju se u rernu na 180 stepeni na 20 minuta.

Tikvice u rerni se serviraju sa kiselim mlekom ili sosom po želji.

Punjene okrugle tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: