Način pripreme
Umutite jaja u posudi sa malo soli. Zatim dodajte sveže mleko.
Važno je da mleko i jaja budu na sobnoj temperaturi, odnosno da ste ih izvadili oko 15 minuta pre rada sa njima. Zatim po malo dodajte brašno uz stalno mućenje da nema grudvica.
Kada je smesa gotova, stavite teflonski tiganj na šporet da se zagreje.
Ako imate poseban tiganj za palačinke, koristite njega.
Nakon što se tiganj zagreje, dodajte malo ulja i dodajte 1 kutlaču smese.
Sačekajte 2-3 minuta da se prži na jednoj strani i okrenite, ako ne možete u vazduhu, koristite špatulu.
Ubrzo sam saznao da mogu da ih okrenem u vazduhu i to mi je pričinilo zadovoljstvo. Nakon što su palačinke gotove, možete ih filovati čime god želite.
Kod mene su premazane tečnom čokoladom i za raskoš, sladoledom!
Moje ukusne palačinke su spremne.