Način pripreme
Tikvice se operu i oljušte, iseku na komade iste visine i kašičicom se izvadi sredina. Sredina iz tikvice se narenda ili sitno nasecka.
Luk, celer i šargarepa se iseku na sitne kocke pa se isprže na ulju.
Dodaje se mleveno meso i univerzalni začin, pa i prži oko 10-15 minuta uz mešanje.
Dodaje se pirinač, još malo prži mešajući, i potom dodaje rendana tikvica.
Na kraju se dodaje kašika brašna, promeša i sklanja sa šporeta.
Krompir se iseče na tanke kolutove i na sredini svakog izbušiti viljuškom nekoliko rupica.
Tikvice puniti nadevom i zatvarati kolutom krompira.
Sok od paradajza pomešati sa vodom i sa malo kečapa, i preliti preko tikvica. Potrebno je da tečnosti bude malo manje od visine tikvica.
Poklopiti ili prekriti aluminijumskom folijom i staviti u rernu.
Posle pola sata otklopiti i preliti punjene tikvice zaprškom.
Na zagrejanom ulju isprži brašno i dodati alevu papriku pa odmah preliti preko tikvica.
Vratiti u rernu da se zapeku još 10 minuta, i moje ukusne punjene tikvice su gotove.