Način pripreme
U posudi viljuškom umutite jaja, dodajte kiselo mleko sa sodom bikarbonom, limunadu, so po ukusu.
Promešajtei dodati sitni sir, mrvljeni sir, pa ponovo promešajte.
Uzmite jednu koru i stavite je malo naboranu u nauljenu tepsiju, a pored nje drugu koru da prekrijete dno tepsije. Poprskajte sa malo ulja i kašičicom tu i tamo rasporedite smesu od jaja.
Odozgo pospite malo rendanog kačkavalja i opet 2 kore, ulje, fil, kačkavalj i tako dok ne potrošite kore.
Isecite pitu nožem na kvadrate, premažite majonezom i sa malo ulja proreze. Pospite sa malo mešavine semenki.
Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta dok ne porumeni.
Pita sa sitnim sirom, sirom i kačkavaljem je veoma ukusna. Odličan doručak!