Pita sa sirom i sitnim sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8850
3
14/11/2017
"Tražimo posao kao degustatori pita. Mnogo dobro nam ide da ih jedemo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano303
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • domaće kore - 1 pakovanje, deblje
  • sitan sir - 300 g
  • sir - 300 g + 100 g
  • maslac - 200 g
  • bosiljak - 1 kašičica
  • jaja - 4 komada + 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute 4 jaja. Doda im se namrvljen sir, sitan sir i bosiljak. Dobro se promeša. Kravlji maslac se istopi. Uzimaju se dve kore.

Mažu se istopljenim maslacem i posipaju smesom od jaja, sira i sitnog sira. Uvijaju se u rolat i prebacuju u posudu za pečenje.

Posuda se prethodno namaže sa malo istopljenog maslaca. Počinju da se zavijaju kore u oblik puža, a počinje se od sredine posude. Isto se radi i sa ostalim korama.

Nakon što su sve kore uvijene i poređane, u posudi se umute preostala tri jaja sa 100 g sira. Ovom smesom se prelije pita.

Pita se peče na 200 stepeni oko 30-35 minuta. Nakon što je pita gotova, blago se posipa vodom i uvija se u krpu na kratko.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar