Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa sirom i sitnim sirom

Pita sa sirom i sitnim sirom

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Pita sa sirom i sitnim sirom
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Tražimo posao kao degustatori pita. Mnogo dobro nam ide da ih jedemo"

Potrebni sastojci

  • domaće kore - 1 pakovanje, deblje
  • sitan sir - 300 g
  • sir - 300 g + 100 g
  • maslac - 200 g
  • bosiljak - 1 kašičica
  • jaja - 4 komada + 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute 4 jaja. Doda im se namrvljen sir, sitan sir i bosiljak. Dobro se promeša. Kravlji maslac se istopi. Uzimaju se dve kore.

Mažu se istopljenim maslacem i posipaju smesom od jaja, sira i sitnog sira. Uvijaju se u rolat i prebacuju u posudu za pečenje.

Posuda se prethodno namaže sa malo istopljenog maslaca. Počinju da se zavijaju kore u oblik puža, a počinje se od sredine posude. Isto se radi i sa ostalim korama.

Nakon što su sve kore uvijene i poređane, u posudi se umute preostala tri jaja sa 100 g sira. Ovom smesom se prelije pita.

Pita se peče na 200 stepeni oko 30-35 minuta. Nakon što je pita gotova, blago se posipa vodom i uvija se u krpu na kratko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: