Način pripreme
Ukoliko želite nešto sočno, čokoladno i ukusno, ovo je vaš recept za čokoladni kolač. Odličan ukus, probajte.
U posudi se mute jaja sa šećerom. Dodaje se ulje, izrendana tikvica, prosejani kakao - ja sam koristila brašno od rogača.
Na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo i soda za hleb.
Meša se kao smesa za kolač i sipa se u nauljenu tepsiju od 24 cm, posutu brašnom.
Peče se u zagrejanoj rerni na 180°C dok čačkalica ne bude suva, kod mene je za 35 - 40 minuta bilo gotovo.
Kolač sa tikvicom se izvadi i ohladi na rešetci.
Na vodenoj pari se istopi čokolada sa svežim mlekom, skine se sa ringle, dodaje se kondenzovano mleko da se dobije tečni ganaš.
Zaliva se letnji kolač i ostavlja se da se stegne na 1 noć, ja sam ga ostavila na sobnoj temperaturi.
Isecite na kvadrate, stavite po jedan orah i poslužite sa šoljicom kafe.
Dobija se unikatan ukus čokoladnog kolača sa tikvicom!
Neka vam je ukusno!