Način pripreme
U posudi umutite jaja i ulje. U drugu stavite brašno, šećer, kakao, sodu, prašak za pecivo, so i cimet, pomešajte sve suve sastojke i u njih dodajte umućena jaja.
Dobro promešajte drvenom spatulom dok se ne upije i ne homogenuzije smesa za kolač. Stavite rendane tikvice i mlevene orahe u smesu i ponovo promešajte.
Dobija se velika količina smese, zato prilikom pečenja podelite u dva pleha normalnog prečnika ili stavite u jedan veći, na primer više od 36 cm.
Pleh namažite sa malo ulja i pospite brašnom, sipajte smesu u njega, poravnajte i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Napravite čokoladni ganaš tako što ugrejete pavlaku i pre nego što provri, skinite je sa vatre, stavite izlomljenu čokoladu, sačekajte minut i promešajte dok ne dobijete homogenu čokoladnu smesu.
Ovim ganašem pokrijte hladan kolač.
Ovaj kolač je po receptu sa bloga Lusi Evtimove i hoću da kažem da nisam vervala da će biti ukusno sa ovim tikvicama, ali sam odlučila da probam, i ne mogu rečima da vam opišem koliko je mek, vazdušast i sočan.
Izuzetno bogat čokoladom, tikvice se uopšte ne osećaju, a daju laganu vlažnost, koja čini kolač stvarno jedinstvenim.