Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Pečena bundeva sa krem karamelom

Pečena bundeva sa krem karamelom

BirgulBirgul
Šegrt
212180
Pečena bundeva sa krem karamelom
Fotografije: Birgul
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Kada samo zamislite koliko će ukusna biti bundeva sa krem karamelom, razmišljaćete koliko plehova da napravite"

Potrebni sastojci

  • za krem
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 6 kašika
  • sveže mleko - 400 ml
  • vanila - 1 pakovanje
  • za bundevu
  • šećer - 6 kašika
  • bundeva - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operite bundevu, presecite je na pola i očistite unutrašnjost od semenki kašikom.

Zatim karamelizujte šećer i sipajte ga u unutrašnjost dve polovine.

Nakon toga pripremite krem karamel na sledeći način: prvo umutite četiri jaja sa šećerom do glatkog krema i u tankom mlazu im dodajte sveže mleko i vanilu.

Sipajte smesu u dve polovine bundeve, koje su postavljene u pleh.

Na kraju, sipajte vodu do polovine pleha sa krem karamelom u bundevi.

Pečenu bundevu sa krem karamelom pecite na 150 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: