Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Keto pica sa korom od mlevenog mesa

Keto pica sa korom od mlevenog mesa

Keto pica sa korom od mlevenog mesa
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Najbolja kora za picu je od mlevenog mesa Probajte i uverićete se"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • mleveno meso - 700 g, mešavina /svinjsko i teleće/
  • mladi luk - 1/2 vezice /pera/
  • peršun - 1 vezica /bez drški
  • jaje - 1 komad
  • prezle - 2 supene kašike
  • crni biber - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • Za garniranje
  • ljutenica - 1 supena kašika, fino mlevena
  • paradajz - 1 komad, mali
  • mocarela - 100 grama
  • kačkavalj - 150 grama
  • zelena paprika - 1/2 komada
  • crvena paprika - 1/2 komada
  • parmezan - 40 g, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se stavlja mleveno meso. Peršun i luk se sitno naseckaju i dodaju se. Dodaje se jaje, kao i svi ostali sastojci. Lepo se izmeša.

U okruglu tepsiju se stavlja papir za pečenje koji se premazuje uljem. Mleveno meso se stavlja unutra i ravnomerno se raspoređuje.

Kora se stavlja u zagrejanu rernu na 180 stepeni na otprilike dvadesetak minuta. Za to vreme se pripremaju proizvodi za garniranje.

Paradajz se opere i seče se na kolutove. Mocarela se takođe seče na kolutove. Kačkavalj se renda na fino rende.

Paprike se očiste od semenki i seku se na ivice. Kada se kora blago zapekla, premazuje se jednom supenom kašikom ljutenice, odozgo se ređa paradajz, nakon toga paprike, mocarela, nakon toga pamrezan i na kraju kačkavalj.

Pica se stavlja da se dopeče na još desetak minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.

Kada je gotova, prelazi se nožem po rubovima tepsije i pica se prebacuje na poslužavnik.

Keto pica sa korom od mlevenog mesa se poslužuje topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: