Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pirinač u rerni sa pilečim batacima i čubrom

Pirinač u rerni sa pilečim batacima i čubrom

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
5114213
Pirinač u rerni sa pilečim batacima i čubrom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Pirinač sa piletinom ili krompirom sa piletinom - šta više volite?"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • crni biber - 7 - 8 komada
  • piment - 3 - 4 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • čubar
  • crni biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljam očišćene i oprane pileće batake zajedno sa lovorovim listom, pimentom i crnim biberom u zrnu.

Kuvam dok ne bude gotovo.

U tepsiju stavljam pirinač opran u nekoliko voda, dodajem krupno naseckan luk, posolim i začinjavam začinima /čubrom i alevom paprikom/.

Ređam batake u pirinač i zalivam bujonom u kom su ključali bataci.

Pečem na 170 stepeni dok ne bude gotovo - pirinač u tepsiji treba dobro da nabubri, a pečeni bataci da dobiju zlatkastu boju.

Pirinač u rerni sa pilećim batacima i čubrom je klasika koja je uvek aktuelna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: