Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečene jabuke»Pečene jabuke sa vinom Pedro Himenez

Pečene jabuke sa vinom Pedro Himenez

Pečene jabuke sa vinom Pedro Himenez
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Opojno ukusne pečene jabuke - Pedro Himenez nije šala"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3 komada
  • smeđi šećer - 3 kašike
  • suvo grožđe - šaka
  • pedro himenez - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke operite i izvadite semenke i sredinu jabuka.

Napunite unutrašnjost suvim grožđem i šećerom.

Stavite punjene jabuke u posudu za pečenje.

Zagrejte rernu na 180-190 stepeni i pecite dok jabuke ne budu gotove.

Svoje pečene jabuke sa vinom Pedro Himenez možete poslužiti tople ili hladne.

Ove pečene jabuke su savršene uz kuglu sladoleda, slatku pavlaku, med i orahe...

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: