Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava sa orasima i ratlukom

Baklava sa orasima i ratlukom

A.KundevaA.Kundeva
Šegrt
451060
Baklava sa orasima i ratlukom
Fotografije: A.Kundeva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Veoma jednostavan i uspešan recept za baklavu sa orasima i ratlukom koji možete na brzinu napraviti sa mališanima"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 pakovanje
  • orasi - 2 šolje
  • ratluk - 2 pakovanja
  • maslac - 100 g, istopljeni
  • Za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 3 šolje
  • vanila - 1 komad
  • sok od limuna - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Svaka kora se maže maslacem i na svake dve se posipa orasima i sitno iseckanim ratlukom. Dok ne nestanu kore.

Seče se na romboide poređana baklava.

Peče se otprilike 4 minuta na 180°C.

Sirup se pravi od navedenih sastojaka.

Hladna baklava se zaliva vrućim sirupom.

Veoma jednostavan i uspešan recept za baklavu sa orasima i ratlukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: