Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Pogačice sa mlevenim mesom u rerni

Pogačice sa mlevenim mesom u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Pogačice sa mlevenim mesom u rerni
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
25/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Napravite ih za doručak ili za usput! A zašto da ne i za sledeći porodični piknik! Uvek ukusne i neodoljive!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • ulje - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • voda - 1/2 šolje, topla
  • so - 1 kašičica, ravna
  • brašno - 500 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 400 g, mešavina
  • luk - 1 velika glavica
  • ulje - 3 supene kašike
  • kačkavalj - 50 g, izrendan
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pogačice sa mlevenim mesom u rerni za ljubitelje piroški.

U posudu stavite kiselo mleko i dodajte vodu, izmešajte. Umutite jaje i zajedno sa uljem ih dodajte u smesu.

Dodajte so i dodajte postepeno dodajte brašno, umesite meko testo koje se ne lepi za prste. Podelite testo na 12 komada jednake veličine; oblikovanih u loptice. Loptice stavite na blago nabrašnjenu radnu površinu i uvijte čistom krpom na 15 minuta da se odmore.

Pripremite nadev, u tiganj sipajt eulje i propržite dok ne omekša, sitno naseckan luk. Dodajte mleveno meso i pržite uz neprestano mešanje dok se ne pretvori u granule. Ako je potrebno posolite i pospite crnim biberom po ukusu. Izmešajte i skinite sa ringle, dodajte izrendani kačkavalj i ponovo izmešajte kako bi se istopio. Ostavite da se malo ohladi.

Svaku loptu razvijte u tanku koru, stavite nadev u sredinu i savijte u kesu. Poređajte sve pogačice sa mlevenim mesom u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Namažite prethodno umućenim žumancem sa svežim mlekom i stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Pogačice pecite otprilike 20-25 minuta dok se ne dobije zlatkasto smeđa boja. Sočni i ukusni džepići (pitice sa mlevenim mesom)!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: