Način pripreme
Zapržite luk u zagrejanoj masnoći. Dodajte mleveno meso i dobro ga usitnite. Nakon što se zaprži dodajte začine i dobro promešajte. Ostavite nadev da se ohladi.
U posudu sipajte toplo mleko i rastvorite kvasac sa šećerom. Prosejte brašno sa solju. Napravite udubljenje i razbijte jaja, dodajte ulje i kvasac. Zamesite meko testo.
Ostavite da se opusti 30 minuta. Od njega napravite jednake loptice.
Rukama raspljeskajte svaku loptu i stavite u sredinu nadeva. Presavijte dobro i oformite ponovo u loptu.
Poređajte sve pogačice u namazanu posudu za pečenje. Ostavite da narastu 1 sat. Namažite ih jajetom umućenim sa malo ulja.
Pecite na 200 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne bude gotovo. Nakon što se ohlade uvijte ih streč folijom da ostanu duže mekše.
Punjene pogačice sa mlevenim mesom i lukom su gotove.