Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Punjene pogačice sa mlevenim mesom i lukom

Punjene pogačice sa mlevenim mesom i lukom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Punjene pogačice sa mlevenim mesom i lukom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
18
"Mekane punjene pogačice za ljubitelje đakonija"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kvasac - 20 g
  • jaja - 3 komada, bez jednog žumanceta
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - oko 1 kg
  • za nadev
  • luk - 500 g
  • mleveno meso - 600 g
  • čubar
  • so
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržite luk u zagrejanoj masnoći. Dodajte mleveno meso i dobro ga usitnite. Nakon što se zaprži dodajte začine i dobro promešajte. Ostavite nadev da se ohladi.

U posudu sipajte toplo mleko i rastvorite kvasac sa šećerom. Prosejte brašno sa solju. Napravite udubljenje i razbijte jaja, dodajte ulje i kvasac. Zamesite meko testo.

Ostavite da se opusti 30 minuta. Od njega napravite jednake loptice.

Rukama raspljeskajte svaku loptu i stavite u sredinu nadeva. Presavijte dobro i oformite ponovo u loptu.

Poređajte sve pogačice u namazanu posudu za pečenje. Ostavite da narastu 1 sat. Namažite ih jajetom umućenim sa malo ulja.

Pecite na 200 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne bude gotovo. Nakon što se ohlade uvijte ih streč folijom da ostanu duže mekše.

Punjene pogačice sa mlevenim mesom i lukom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: