Način pripreme
Pogačice sa mlevenim mesom u rerni za ljubitelje piroški.
U posudu stavite kiselo mleko i dodajte vodu, izmešajte. Umutite jaje i zajedno sa uljem ih dodajte u smesu.
Dodajte so i dodajte postepeno dodajte brašno, umesite meko testo koje se ne lepi za prste. Podelite testo na 12 komada jednake veličine; oblikovanih u loptice. Loptice stavite na blago nabrašnjenu radnu površinu i uvijte čistom krpom na 15 minuta da se odmore.
Pripremite nadev, u tiganj sipajt eulje i propržite dok ne omekša, sitno naseckan luk. Dodajte mleveno meso i pržite uz neprestano mešanje dok se ne pretvori u granule. Ako je potrebno posolite i pospite crnim biberom po ukusu. Izmešajte i skinite sa ringle, dodajte izrendani kačkavalj i ponovo izmešajte kako bi se istopio. Ostavite da se malo ohladi.
Svaku loptu razvijte u tanku koru, stavite nadev u sredinu i savijte u kesu. Poređajte sve pogačice sa mlevenim mesom u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Namažite prethodno umućenim žumancem sa svežim mlekom i stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Pogačice pecite otprilike 20-25 minuta dok se ne dobije zlatkasto smeđa boja. Sočni i ukusni džepići (pitice sa mlevenim mesom)!