Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Pirinčani hlepčići

Pirinčani hlepčići

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pirinčani hlepčići
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
16
"Ovi mekani bezglutenski pirinčani hlepčići su jednostavni za spremanje! Ispeku se mekani i nežni. Idealan recept za pekara početnika."

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 500 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • kvasac - 20 g
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 2 prstohvata
  • sveže mleko - 250 ml
  • kvasac - 1/2 kocke (21 g)
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac zajedno sa šećerom u malo tople vode. Nakon što naraste zajedno sa ostalim sastojcima zamesite meko testo.

Ostavite ga da naraste (treba mu više vremena od običnog testa sa belim brašnom).

Oblikujte male pogačice, namažite svežim mlekom, ponovo ostavite da narastu.

Pecite na 180-200 stepeni dok ne bude gotovo.

Hlepčići su blago hrskavi, konzumiraju se topli.

Pirinčani hlepčići su mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: