Način pripreme
Umutite mikserom maslac, ulje i šećer, dodavati jaja - jedno po jedno, esenciju, postepeno dodavati prosejano brašno, prašak za pecivo i sodu i kakao, istovremeno sa mlaćenicom. Umutite mikserom na sporoj brzini.
Krem sir, šećer, jaje i esenciju ispasirajte do homogene smese.
Polovinu smese za kolač sipajte u nauljeni pleh, fil od krem sira sipajte u plastičnu kesu, pa je ravnomerno rasporedite po smesi za kolač.
Ostatak smese za kolač takođe sipajte u kesu i pažljivo dodajte na belu mešavinu od krem sira.
Pecite na 160 stepeni sa ventilatorom u zagrejanoj rerni oko sat vremena. Proveravajte čačkalicom stepen pečenja.
Istopite čokoladu sa pavlakom, promešajte i ukrasite kolač odozgo.
Kolač Savršenstvo je gotov.
Hvala za recept Ana Karšovska.