Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Svinjetina sa pasuljem, jajima i kačkavaljem u đuvečari

Svinjetina sa pasuljem, jajima i kačkavaljem u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjetina sa pasuljem, jajima i kačkavaljem u đuvečari
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Teško nam je da poverujemo da se toliko ukusa krije ispod poklopca ove skromne đuvečare"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • pasulj - 150 g
  • luk - 2 struka
  • paprike - 2 komada, crvene
  • paradajz pire - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar
  • nana
  • peršun
  • so
  • jaja - 4 komada
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kocke. Zapržite ih u malo ulja.

Dodajte luk i paprike, isečene na sitno.

Nakon što luk promeni boju, dodajte pire, brašno, alevu papriku i sipajte vodu.

Dodajte skuvani pasulj i ostavite jelo da provri oko 25-30 minuta ili dok meso ne omekša.

Dodajte isečen peršuni rasporedite smesu u đuvečare. Narendajte kačkavalj i napravite udubljenje.

Razbijte po jedno jaje u zatvorite poklopcima.

Stavite đuvečaru u rernu na 200 stepeni na desetak minuta.

Svinjetina sa pasuljem, jajima i kačkavaljem u đuvečari je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: