Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnate pogačice»Omiljeno lisnato pecivo sa džemom

Omiljeno lisnato pecivo sa džemom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Omiljeno lisnato pecivo sa džemom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ako volite ovu vrstu slatkog doručka, pripremite ga sutra za posao"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • džem od jabuka - 9 kašika
  • skrob - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu ove vrste lisnatog peciva, prvo pripremite džem.

Sipajte džem od jabuka u posudu i dodajte skrob, pa dobro promešajte.

Unapred izvadite testo i kada se malo opusti lagano ga razvaljajte.

To radite tako da se list može povećati u veličini.

Testo presecite na dva mesta, a na polovini napravite rezove koji će podeliti list na tri jednaka dela.

Na jedan kraj stavite džem, prekrijte drugom polovinom na kojoj ste napravili rezove.

Uz pomoć prstiju pritisnite ivice.

Pleh obložite papirom za pečenje i na njega stavite pripremljeno lisnato pecivo.

Premažite umućenim jajetom i stavite u rernu.

Pecite svoje omiljeno lisnato pecivo sa džemom 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
temperatura .?.
14.11.2024 14:06