Način pripreme
Pripremanje kejk popsa. Jaja se mute sa šećerom. U njih se dodaje istopljeni maslac, mleko i brašno sa praškom za pecivo. Deli se na 4-5 delova i svaki se boji izabranim bojama.
Priprema se kalup za kejk pops. U svako gnezdo počinju da se sipaju različite boje tako što se stavljaju jedna za drugom. Kalp se zatvara i kejk popsiu se peku na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Vade se i ostavljaju da se ohlade.
Pripremanje želea. U šerpu se stavljaju kupine, šećer i voda. Kuvaju se otprilike 7 minuta i procedi se kroz cediljku. Smesa se vraća nazad u šerpu. Ostavlja se da se ohladi i u nju se dodaje žele za torte.
Ponovo se stavlja na ringlu da provri, meša se 1-2 minute i žele je gotov. Ostavlja se na 1 minutu da se ohladi i raspoređuje se u kornete.
Oni se stavljaju u frižider dok se priprema krem. U posudi se umuti pavlaka. U drugoj posudi se muti aerisan krem sa šećerom u prahu i kiselom pavlakom. Dodaje se u umućenu pavlaku i lepo se izmeša. Krem se sipa u fišek i napune se korneti.
U drugi fišek se sipa umućena pavlaka i napravi se po jedna ružica. Stavlja se po jedna šarena kuglica (kejk pops), prethodno ukrašena istopljenom belom i crnom čokoladom. Ukrašavaju se šarenim mrvicama, kuglicama, trešnjama itd. Ostavljaju se u frižideru na 1-2 sata da se stegnu.
Od doze za kejk popse dobija se dosta komada. Ostali se prosto umoče u čokoladu ili se tako jedu.
Kejk popsi u kornetima sa čiz kremom i želeom od kupina su gotovi.