Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Bombice»Kejk pops u kornetu sa čiz kremom i želeom od kupina

Kejk pops u kornetu sa čiz kremom i želeom od kupina

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Kejk pops u kornetu sa čiz kremom i želeom od kupina
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
09/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Efektno, ukusno i veoma aromatično - savršeno za dečiju žurku, rođendan ili prosto okupljanje prijatelja"

Potrebni sastojci

  • korneti za sladoled - 12 - 14 komada
  • za žele
  • kupine - 1 šolja
  • šećer - 2 - 3 supene kašike
  • voda - 250 ml
  • žele - 1 komad, za torte (10 g)
  • za čiz krem
  • pavlaka - 300 ml
  • kisela pavlaka - 200 g
  • aeriran mlečni krem - 1 pakovanje, Žosi (900 g)
  • šećer - 1 šolja, u prahu
  • za kejk pops
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 125 ml
  • maslac - 60 g
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za ukras
  • čokolada - bela i smeđa
  • šarene mrvice
  • kandirane trešnje - i dr.
  • prašak za pecivo
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje kejk popsa. Jaja se mute sa šećerom. U njih se dodaje istopljeni maslac, mleko i brašno sa praškom za pecivo. Deli se na 4-5 delova i svaki se boji izabranim bojama.

Priprema se kalup za kejk pops. U svako gnezdo počinju da se sipaju različite boje tako što se stavljaju jedna za drugom. Kalp se zatvara i kejk popsiu se peku na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Vade se i ostavljaju da se ohlade.

Pripremanje želea. U šerpu se stavljaju kupine, šećer i voda. Kuvaju se otprilike 7 minuta i procedi se kroz cediljku. Smesa se vraća nazad u šerpu. Ostavlja se da se ohladi i u nju se dodaje žele za torte.

Ponovo se stavlja na ringlu da provri, meša se 1-2 minute i žele je gotov. Ostavlja se na 1 minutu da se ohladi i raspoređuje se u kornete.

Oni se stavljaju u frižider dok se priprema krem. U posudi se umuti pavlaka. U drugoj posudi se muti aerisan krem sa šećerom u prahu i kiselom pavlakom. Dodaje se u umućenu pavlaku i lepo se izmeša. Krem se sipa u fišek i napune se korneti.

U drugi fišek se sipa umućena pavlaka i napravi se po jedna ružica. Stavlja se po jedna šarena kuglica (kejk pops), prethodno ukrašena istopljenom belom i crnom čokoladom. Ukrašavaju se šarenim mrvicama, kuglicama, trešnjama itd. Ostavljaju se u frižideru na 1-2 sata da se stegnu.

Od doze za kejk popse dobija se dosta komada. Ostali se prosto umoče u čokoladu ili se tako jedu.

Kejk popsi u kornetima sa čiz kremom i želeom od kupina su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: