Način pripreme
Maslac umutimo sa šećerom. Dodajemo jaja i mutimo dok ne dobijemo kremastu smesu. Sipamo brašno sa pršakom za pecivo i dodajemo u smesu.
Podelimo je na pola i u jedan deo dodajemo kakao. Sipamo smesu u namazan silikonski kalup za kejk pops, punimo kalupe do vrha. Zatvaramo gornji deo i pečemo na 175 stepeni 15-20 minuta.
Vreme pečenja zavisi od veličine kalupa. Izvadimo loptice iz kalupa nakon što se potpuno ohlade. Rastopimo malo čokolade na pari.
Potopimo štapić u čokoladu i stavljamo u lopticu. Radimo to sa svim lopticama i ostavljamo da se čokolada stegne. Posle ih ukrašavamo. Rastopimo preostalu čokoladu na pari, stavljamo u kesu sa isečenim vrhom i ukrašavamo kejk popse.
Na kraju možemo posuti po izboru. Zabodemo gotove keksiće u specijalne kalupe ili podlogu od stiropora.
Komentari