Kejk pops

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
432013317
Kejk pops
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 3
11/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Po želji možemo korisiti belu čokoaldu i da obojimo bojom za kolače naše kejk pops."

Potrebni sastojci

  • keks - 300 g
  • kravlji maslac - 60 g
  • šećer u prahu - 60 g
  • krem sir - 140 g, filadelfija ili drugi krem sir
  • čokolada - 200 g, za rastapanje
  • za kolač
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 8 supenih kašika
  • sveže mleko - 12 supenih kašika
  • brašno - 12 supenih kašika
  • vanila - 1
  • prašak za pecivo - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za kolač pomešamo, prvo suve - brašno sa praškom za pecivo, šećer i nakon toga ostale.

Pečemo na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Najbolje čačkalicom da proverimo kada kolač je gotov.

Ostavljamo kolač da se ohladi i izmrvimo na sine mrvice/može i u blenderu/.

U posudi pomešamo filadelfija krem sir, maslac, šećer, vanilu i muimo miskerom 3-4 minuta.

Pomešamo umućeni sir sa mrvicama u etapama. Treba da dibjemo smesu laku za oblikovanje, koje se ne lepi po rukama.

Oblikujemo loptice i stavljamo u frižider na 30 minuta.

Čokoladu rastopimo i poopimo loptice, prvo ih stavimo na štapić.

Po želji možemo korisiti belu čokoladu i da obojimo bojom za kolače naše kejk pops.

Takođe, možemo ih posui čokoladnim mrvicama, orašastim plodovima, kokosovim brašnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: