Kejk pops buket

Teodora TodorovaTeodora Todorova
Šegrt
27512711
Kejk pops buket
Fotografije: Teodora Todorova
1 / 5
09/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
17
"Serviramo vam kejk pops buket i ostavljamo vas bez reči"

Potrebni sastojci

  • za koru i tortu
  • maslac - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 150 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 4 - 5 kapljica
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • kora od limuna
  • za krem od maslaca
  • maslac - 65 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • vanila - 3 kapljice, esencija
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • za potapanje
  • bela čokolada - 1 velika čokolada
  • mlečna čokolada - 1 velika čokolada
  • poslastičarska boja - roze
  • za ukras
  • šećerne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrevamo rernu na 180 stepeni i počinjemo sa pripremom kore.

Namažemo četkicom dno pleha prečnika 20 cm sa dnom koje se skida i pospemo brašnom da se kora ne lepi.

U posebnu posudu stavljamo maslac, šećer, vanilin šećer i esenciju vanile. Dobro umutimo mikserom dok ne dobijemo kremastu smesu.

Dodajemo jedno po jedno jaje, nakon toga brašno, mutimo dok ne dobijemo glatku smesu.

Sipamo u pleh i pečemo oko 20-25 minuta dok ne bude gotovo. Uz pomoć čačkalice za zube proveravamo da li se kora ispekla, ako se ništa ne lepi po čačkalici, znači da je gotova. Nakon što se ispeče, vadimo i ostavljamo da se ohladi na rešetku.

Dok se kora hladi pravimo krem od maslaca.

U velikoj posudi umutimo maslac i šećer dok ne dobijemo glatku, homogenu smesu. Dodajemo esenciju vanile i sveže mleko, ponovo mutimo.

Ohlađenu koru izmrvimo i pomešamo sa gotovim kremom od maslaca. Mutimo dobro dok ne dobijemo mokru smesu.

Oblikujemo loptice i zabodemo po jednu čačkalicu u svaku. Stavljamo u odgovarajuću posudu i stavljamo u zamrzivač 10-15 minuta.

Otopimo belu čokoladu u mikrotalasnoj ili na pari i dodajemo boju. Mešamo dok ne dobijemo glatku smesu.

U drugoj posudi rastopimo mlečnu čokoladu. Ja sipam čokoladu u visoke čaše za vodu da lakše potapam loptice.

U malu posudu sipamo male šećerne mrvice.

Gotove ohlađene loptice vadimo iz zamrzivača i polovinu potapamo po jednu u roze smesu od bele čokolade, a nakon toga posipamo šećernim mrvicama. Drugu polovinu potapamo u mlečnu čokoladu i potapamo šarenim mrvicama.

Svaku zabodemo u parče stiropora da se ocedi višak čokolade.

Nakon što budu gotove, stavljamo u frižider da se stegnu.

Ovaj kejk pops je odgovarajuć za parti, rođendan, goste ili da počastite voljenu osobu. Potrebno je dosta vremena, ali vredi.

Kejk pops buket je odličan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: