Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Turšija od divljih krušaka

Turšija od divljih krušaka

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Turšija od divljih krušaka
Fotografije: Liudmila
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Jeste li jeli turšiju od divljih krušaka? Sada je vreme da probate. Idealno meze za rakiju."

Potrebni sastojci

  • kruške - male, divlje
  • so - 1 kašika na teglu
  • voda
  • beli luk - 3 - 4 čena po tegli
  • ljute paprike - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kruške mogu biti male, zimske, tvrde i zelene, ali divlje kruške su najbolje!

Peru se i čiste od drški.

Stavljaju se u teglu tako što se doda malo belog luka, nekoliko čenova, a ako volite ljuto, kao ja, dve-tri ljute papričice, grančica peršuna i mirođije.

Kašika sa vrhom soli se dodaje u teglu kapaciteta 1000 ml i sipa se voda. Ostavljaju se na suncu napolju ili na sunčanom prozoru dok ne promene boju.

Svaki dan se protresu dok ne fermentiraju. Tečnost u tegli postaje zamućena, ali kada se fermentacija završi i odložite tegle, bistri se kada se ostavi na hladnom mestu. Ne ostaju dugo u našoj porodici. Ali ako želite, možete ih sačuvati konzervansom za turšiju.

Ako ranije niste jeli turšiju od šljiva sa belim lukom ili kruške, a volite da eksperimentišete u kuhinji, sada je vreme, još ima zimskih krušaka i divljih krušaka. Veoma je ukusno! Samo da dodam, tegla nije dobro zatvorena tokom fermentacije. Postavlja se gaza ili papir.

Turšija od divljih krušaka je odlično meze za rakiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: