Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Kuvane čorbadžijske paprike

Kuvane čorbadžijske paprike

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Kuvane čorbadžijske paprike2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Bez sterilizacije, bez ulja, tako su sveže i hrskave dosta dugo. Kuvane čorbadžijske paprike se ne kvare. Garantovano!"

Potrebni sastojci

  • čorbadžijske paprike - 1 kg
  • sirće - 100 ml
  • so - 1.5 supena kašika
  • šećer - 3 supene kašike
  • beli luk
  • crni biber - u zrnu
  • lovorov list
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se operu i izbockaju viljuškom, nožem, iglom. Ređamo u oprane i suve tegle, tako što između njih stavljamo i čenove belog luka prema našim preferencijama.

Marinada se prokuva sa začinima. Kuva se dok se so i šećer ne istope. Nakon toga vrućom marinadom se zalivaju čorbadžijske paprike, zatvara se poklopcima i odmah se okreću na njih.

Stoje tako 12 sati. Treba da budu u potpunosti ohlađene. Stavlja se na hladno. Bez sterilizacije, bez ulja, tako su sveže i hrskave dosta dugo. Kuvane čorbadžijske paprike se ne kvare. Garantovano!

Mogu da se naprave i sa ljutim paprikama, paprikama ribicama ili koje god imate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: