Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Brze čorbadžijske paprike

Brze čorbadžijske paprike

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
1153734138
Brze čorbadžijske paprike
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 3
18/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Specijalno za one koji vole da jedu ljuto"

Potrebni sastojci

  • čorbadžijske paprike - oko 1 kg
  • šargarepa - 4 - 5 komada
  • celer - listovi
  • beli luk - 1 glavica
  • sirće
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepa se očisti i izrenda u duboku posudu.

Čorbadžijske paprike se operu i dobro osuše. Drške se isecku i viljuškom se probodu na 3-4 mesta.

Ulje se ugreva u ptiganju i čim se ugreje se dodaju paprike. Prže se oko 4-5 minuta, lagano se mešaju. Čim promene boju su gotove i stavljaju se u posudu kod šargarepe i poklapaju se da se potpate.

So i šećer se pomešaju sa sirćerom i ovim sosom se prelivaju paprike. Beli liuk se očisti i izgnječi preko paprika. Po želji se stavljaju iseckani listovi celera.

Pparike se promešaju i ponovo se stavlja poklopac. Odstoje na sobnoj temperaturi, dok se malo ne ohlade, a nakon toga se stavljaju u frižider na minimium sat vremena.

Dok su još tople mogu se konzervisati za zimu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: