Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizbrauni sa Dulce de leche

Čizbrauni sa Dulce de leche

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Čizbrauni sa Dulce de leche
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Sjajan čizbrauni sa Dulce de leche bez glutena sa vlažnom teksturom i neverovatnim karamel ukusom, poslužite ga sa poslepodnevnom kafom ili čajem"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 100 g
  • vanila - 2 komada
  • so - prstohvat
  • maslac - 100 g
  • brašno od rogača - 2 supene kašike, pune
  • čokolada - 100 g, min 70% kakaoa
  • kokosovo brašno - 70 g
  • čizkrem
  • krem sir - 150 g
  • jaja - 1 komad
  • dulce de leche - 120 g
  • maslac - za podmazivanje tepsije
* merne jedinice

Način pripreme

Danas vam predlažem jedan bezglutenski brauni sa čizkremom i mojim omiljenim Dulce de leche.

Ako volite ukus čokolade i karamela, onda obavezno napravite ovaj čokoladni kolač.

Brauni može da se napravi i u kalupu za mafine. Dobija se otprilike 8-10 komada, u zavisnosti od dimenzije kalupčića.

Pripremite pravougaonu tepsiju i namažite je maslacem ili uljem. Ja sam koristila aluminijumsku tepsiju za jednokratnu upotrebu dimenzije otprilike 15-25 centimetara. Tepsiju možete da pokrijete papirom za pečenje.

U posudi na vodenoj pari istopite maslac i čokoladu i ostavite da se blago ohladi. Možete da ih istopite u mikrotalasnoj rerni, ali treba da mešate na svakih 30 sekundi.

U drugoj posudi mikserom na visokim obrtajima mutite jaja sa prstohvatom soli i šećera.

Nakon toga dodajte čokoladnu smesu u tankom mlazu, neprestano mešajte.

Na kraju dodajte kokosovo brašno, brašno od rogača i vanile, koje ste prethodno pomešali u posudi. Brašno od rogača možete zameniti kakaom.

Izmešajte špatulom dok ne postane homogeno i sipajte smesu u tepsiju raspoređujući je ravnomerno. Dobija se gusta čokoladna smesa.

Nakon toga pripremite čizkrem.

Pomešajte krem sir sa 1 jajetom i mešajte mikserom dok ne postane glatko.

Ako volite slađe deserte, dodajte u smesu i 1-2 supene kašike šećera u prahu, ali imajte u vidu da je Dulce de leche dovoljno sladak. Izmešajte i rasporedite smesu po čokoladnoj.

Zagrejte malo kondenzovanog karamelizovanog mleka kako bi postalo tečnije.

Stavite ga na belu smesu kašikom na nekoliko mesta, nakon čega uzmite drveni štapić i napravite kružne pokrete kako biste blago pomešali obe smese.

Bezglutenski kolač stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C na otprilike 40 minuta,

Nakon toga ostavite da se u potpunosti ohladi i tek tada naseckajte brauni na kvadrate.

Za bolji ukus ohladite na sat vremena u frižideru.

Odličan čizbrauni sa Dulce de leche bez glutena sa vlažnom teksturom i neverovatnim karamel ukusom, poslužite ga sa poslepodnevnom kafom ili čajem.

Bon apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: