Način pripreme
Svoju keks tortu sa Dulce de leche spremam u okruglom kalupu za torte sa pokretnim dnom prečnika 23 cm.
Krem:
Stavite 700 ml mleka da provri na srednjoj ringli. U posebnoj posudici istopite skrob, kao što je opisano, ali bez šećera.
U krem dodajte konzervu karamel mleka, koje je dovoljno slatko.
Kada mleko provri, smanjite ringlu na najnižu temperaturu, sipajte istopljeni skrob i Dulce de leche. Neprestano mešajte dok se karamel krem ne zgusti. Oduzeće vam ne više od 5 minuta.
Kore:
Blago zagrejte 200 grama svežeg mleka.
Uzmite keks i jedan po jedan ih potapajte u zagrejano mleko, nakon toga ih ređajte u kalup. U prvom redu stavite dva sloja keksa.
Nakon toga premažite polovinom krema. Na krem pospite iseckane orahe.
Odozgo sledi novi red natopljenog keksa. Na njega ponovo krem i orasi.
Spremljenu keks tortu stavite u frižider na jednu noć.
Potrebno je vreme da keks upiju krem ove torte Dulce de leche.